Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να φιμώσει τους επικριτές του, δηλώνει η κόρη του Ναβάλνι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 20:34
Το Κρεμλίνο δεν μπορεί να φιμώσει τους επικριτές του, δηλώνει η κόρη του Ναβάλνι

Η κόρη του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα ότι οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι ρωσικές Αρχές να φιμώσουν την κριτική που ασκούν άνθρωποι όπως ο πατέρας της δεν θα έχουν αποτέλεσμα, αν και η ίδια εξέφρασε την ανησυχία της για τη «σύντομη κατρακύλα της Δημοκρατίας» στη χώρα της. 

Η ηλικίας 20 ετών Ντάρια Ναβάλναγια έκανε μια ασυνήθιστη εμφάνιση σε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου έλαβε ένα βραβείο «ηθικής τόλμης» εξ ονόματος του πατέρα της, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δυόμιση ετών.

«Για όλα αυτά τα χρόνια, ο ίδιος έδειχνε τον κόσμο της εξουσίας, ο οποίος αδιάντροπα έκανε κατάχρηση αυτής της εξουσίας και πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, επειδή είμαστε η πλειοψηφία» δήλωσε η Ναβάλναγια, μιλώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Εμείς, οι πολίτες θα αποφασίσουμε ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα μας και για πόσο διάστημα».

Η 20χρονη Ντάρια Ναβάλναγια, μιλώντας στα αγγλικά χαρακτήρισε τον εαυτό της ως περήφανη κόρη και ως Ρωσίδα πολίτης που ανησυχεί για τη γρήγορη κατρακύλα της Δημοκρατίας στη χώρα της.

Η 20χρονη Ντάρια Ναβάλναγια

Η Ναβάλναγια είπε ότι ο πατέρας της, της έγραψε από τη φυλακή, ζητώντας της να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης που διοργανώθηκε από το UN Watch, που έχει την έδρα στη Γενεύη και να το αφιερώσει στους πολιτικούς κρατουμένους στη Ρωσία και τους συμμάχους τους στη Λευκορωσία, όπου ο πρόεδρος Αλεξάντρ Λουκασένκο στέλνει επίσης τους αντιπάλους του στη φυλακή.

«Οι περισσότεροι από αυτούς (τους πολιτικούς κρατουμένους) βρίσκονται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμένα, επειδή δεν είναι γνωστοί και διάσημοι. Αλλά πρέπει να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι τους ή ξεχασμένοι», είπε η Ναβάλναγια επικαλούμενη τον πατέρα της.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 20:46