Επίσημες πτητικές δοκιμές ξεκινά το νέο μαχητικό αεροσκάφος της Ρωσίας MiG-35, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει όλα τα ελαφρού τύπου μαχητικά της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το νέο μαχητικό τζετ σύμφωνα με το RT, μπορεί να πετάξει με ταχύτητες άνω των 2.700 χιλιομέτρων/ώρα, να φτάσει σε ύψος τα 17.500 μέτρα (ή 57.400 πόδια). Η ακτίνα κρούσης του φτάνει τα 1.000 χιλιόμετρα και μάλιστα μπορεί να επαναληφθεί χωρίς ανεφοδιασμό μιας και υπάρχει επιλογή αντικατάστασης της θέσης του δεύτερου χειριστή με μια επιπλέον δεξαμενή καυσίμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, Viktor Bondarev, οι δοκιμές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του τρέχοντος έτους, ενώ αμέσως μετά αναμένεται να υπογραφεί σύμβαση μεταξύ της ΜIG και του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας για την προμήθεια 30 αεροσκαφών. «Στη συνέχεια και σε σύντομο χρονικό διάστημα το αεροσκάφος θα αντικαταστήσει το σύνολο των ελαφρών μαχητικών που διαθέτουμε» τόνισε ο κ. Bondarev, λέγοντας ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την αγορά 170 τέτοιων αεροσκαφών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη «τους σχεδιαστές, τους μηχανικούς, τους εργαζόμενους και τους πιλότους» για την έναρξη των δοκιμών του μαχητικού -35 MiG, την οποία αποκάλεσε «ένα σημαντικό γεγονός».

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με τους συντελεστές , ο Πούτιν εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι το νέο μαχητικό δεν θα ενισχύσει μόνο τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον διεθνών αγοραστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το MiG-35:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης