Φωτιές άναψε στο Βατικανό το «like» με το οποίο φέρεται η Αγία Έδρα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram να προσυπέγραψε τη φωτογραφία μιας… ελαφρά ντυμένης Βραζιλιάνας καλλονής.

Ενώ η Αγία Έδρα υποστηρίζει ότι ποτέ δεν «έφυγε» από τον επίσημο λογαριασμό της αυτό το «like»,  το μοντέλο Ναταλία Γκαριμπόττο εμφανίστηκε πανευτυχής που το έλαβε, γράφοντας με ενθουσιασμό στο Twitter: «Τουλάχιστον θα πάω στον παράδεισο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία άρχισαν να αναφέρουν το περιστατικό την περασμένη Παρασκευή, και τώρα αξιωματούχοι του Βατικανού ερευνούν πώς θα μπορούσε να διαρρεύσει κάτι τέτοιο από το λογαριασμό του Πάπα.

Το γραφείο του Παπικού Τύπου είπε στο BBC ότι απ΄ «όσο γνωρίζουμε, το “like” δεν προήλθε από την Αγία Έδρα». Το Βατικανό συνεργάστηκε με το Instagram για να προσδιορίσει από πού προήλθε, πρόσθεσε.

Ο επίσημος λογαριασμός Instagram του Πάπα, με το όνομα χρήστη franciscus, έχει 7,4 εκατομμύρια ακόλουθους παγκοσμίως. Πηγές κοντά στο γραφείο Τύπου του Βατικανού δήλωσαν την Τρίτη στο Καθολικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο ότι η διαχείριση των λογαριασμών «γίνεται από μια ομάδα υπαλλήλων» και ότι έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης