Ένα μέλος της βρετανικής κυβέρνησης κατηγόρησε τις αρχές της Δαμασκού ότι «ουσιαστικά δολοφόνησαν» τον Βρετανό γιατρό που συνελήφθη πέρυσι στη Συρία εντός 48 ωρών από την άφιξή του στη χώρα, όπου ήθελε να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως γιατρός στα επείγοντα περιστατικά.

«Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη μεταχείριση στην οποία υποβλήθηκε από τις συριακές αρχές οι οποίες ουσιαστικά δολοφόνησαν έναν βρετανό πολίτη που βρισκόταν στη χώρα τους για να βοηθήσει τραυματίες του εμφυλίου πολέμου», δήλωσε στο BBC ο Βρετανός υφυπουργός Εξωτερικών Χιου Ρόμπερτσον, επιβεβαιώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο κι επισήμως τον θάνατο του Αμπάς Χαν, χειρουργού ορθοπεδικού από το Λονδίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει επιβεβαιωθεί ότι μετέβη στη Συρία για να βοηθήσει τον συριακό λαό που επλήγη από τον εμφύλιο», πρόσθεσε ο Ρόμπερτσον ζητώντας «άμεσα εξηγήσεις» από τη Δαμασκό.

Ο 32χρονος Χαν είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 στο Χαλέπι, όπου είχε μεταβεί για να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε τραυματισμένους αμάχους και έκτοτε ήταν φυλακισμένος.

Νωρίτερα, ο αδελφός του Αφρόζ Χαν και ο Βρετανός βουλευτής Τζορτζ Γκαλογουέι είχαν ανακοινώσει τον θάνατο του γιατρού, όμως το Φόρεϊν Όφις δεν είχε κάνει αρχικά κανένα σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης