Ο Boris Johnson επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για δεύτερη διαδοχική θητεία, γεμίζοντας με ανακούφιση τον Βρετανό πρωθυπουργό, David Cameron, ο οποίος είδε το κόμμα των Συντηρητικών να σημειώνει σειρά ηττών στις τοπικές εκλογές σε Βρετανία, Ουαλία και Σκωτία.

Ο 47χρονος πολιτικός ήρθε πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, συγκεντρώνοντας το 51,5% των ψήφων. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο αντίπαλός του και υποψήφιος των Εργατικών, Ken Livingstone (48,5%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα συνεχίζω να μάχομαι για το καλό των Λονδρέζων», τόνισε σε ομιλία του στο Δημαρχείο της βρετανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εκλογή του. Περίπου 5,8 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε επτά υποψηφίους τον δήμαρχο μιας από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες του κόσμου, που θα φιλοξενήσει το καλοκαίρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συνολικά οι Συντηρητικοί έχασαν 12 δημοτικά συμβούλια κυρίως στο νότιο τμήμα της Βρετανίας και την Ουαλία, περιφέρειες που θεωρούνται κρίσιμες για τις βουλευτικές εκλογές το 2015. Ο Boris Johnson είναι ένα από τα φαβορί για τη διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία των Τόρις. Είχε κερδίσει για πρώτη φορά το χρίσμα του δημάρχου το 2008.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Οι ψηφοφόροι τιμώρησαν τους Συντηρητικούς, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012, 10:18

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης