Περίπου 200.000 αυθεντικές φωτογραφίες πούλησε το φωτογραφικό πρακτορείο Magnum, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, στον ιδιωτικό επενδυτικό όμιλο MSD Capital του Μάικλ Ντελ.

Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά δημοσίευμα των New York Times αναφέρουν ότι η συλλογή πουλήθηκε για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, δίνοντας έτσι στο πρακτορείο την δυνατότητα να γίνει ανταγωνιστικό στην εποχή της ψηφιοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με αυτή τη συμφωνία μπορούμε να κάνουμε γνωστό, να γιορτάσουμε και να διατηρήσουμε το ιστορικό παρελθόν του πρακτορείου Magnum και να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτό τον τομέα αναπτύσσοντας νέα μέσα διανομής των μελλοντικών εργασιών μας», επεσήμανε ο διευθυντής του πρακτορείου Magnum Photo Inc. στην ανακοίνωσή του για αυτή την πώληση.

Οι φωτογραφίες της συλλογής θα εκτεθούν στο κέντρο Harry Ransom του Πανεπιστημίου του Τέξας, στο Όστιν.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό, που θα μπορεί να θαυμάσει διάσημες φωτογραφίες, μεταξύ αυτών στιγμιότυπα από τον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο του Ρόμπερτ Κάπα, εικόνες από την απόβαση στη Νορμανδία και πορτρέτα προσωπικοτήτων, όπως η Μέριλιν Μονρό και ο Μαχάτμα Γκάντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο πρακτορείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1947, σύμφωνα με τους όρους της πώλησης θα διατηρήσει τα δικαιώματα όλων των φωτογραφιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης