Το ποσό των 675 εκατομμυρίων δολαρίων θα μοιράσει το Σάββατο – εφόσον υπάρξει νικητής – το τυχερό παιχνίδι Powerball στις ΗΠΑ, στο μεγαλύτερο τζακπότ όλων των εποχών.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, το Powerball είναι μια δισεβδομαδιαία λοταρία, λαχνοί της οποίας πωλούνται σε 44 Πολιτείες, στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον, στο Πόρτο Ρίκο και στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους. Το τζακπότ είχε ήδη φτάσει στα 500 εκατομμύρια δολάρια πριν από την κλήρωση της Τετάρτης, όμως για άλλη μια φορά δεν βρέθηκε κανείς τυχερός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Μάρτιο του 2012 ένα άλλο τυχερό παιχνίδι, το Mega Millions, μοίρασε 656 εκατομμύρια δολάρια σε μια κλήρωση. Την εποχή εκείνη είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο για το μεγαλύτερο τζακπότ παγκοσμίως. Τότε, είχαν βρεθεί τρεις τυχεροί που έλαβαν ο καθένας περίπου 218 εκατομμύρια δολάρια.

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε έναν νικητή δόθηκε από το Powerball στις 18 Μαΐου 2013, όταν η Γκλόρια Μακένζι, μια συνταξιούχος 84 ετών από την Τάμπα της Φλόριντας, κέρδισε 590,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι νικητές του Powerball μπορούν είτε να εισπράξουν άμεσα τα κέρδη τους είτε να τα επενδύσουν και να λάβουν το κεφάλαιο και τους τόκους σε 30 δόσεις μέσα σε διάστημα 29 ετών. Τα 675 εκατομμύρια δολάρια αντιστοιχούν στο συνολικό ποσό που θα λάμβανε ένας τυχερός εάν επέλεγε να εισπράττει τα κέρδη του σε ετήσιες δόσεις. Στην περίπτωση που προτιμήσει να εισπράξει άμεσα τα χρήματα, θα πάρει “μόνο” 413 εκατομμύρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περίφημο χριστουγεννιάτικο λαχείο της Ισπανίας, το Sorteo Extraordinario de Navidad, έχει προσφέρει μεγαλύτερα ποσά, άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως το σύστημά του είναι διαφορετικό καθώς μοιράζει τα χρήματα σε πολλούς τυχερούς.

Στις ΗΠΑ, μετά την καταβολή των φόρων, οι νικητές των τυχερών παιχνιδιών λαμβάνουν περίπου το μισό από το ποσό που έχουν επισήμως κερδίσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης