Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι άλλοι 450 ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 3.098 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 174.657 νεκρούς επί συνόλου 1.995.892 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας παγκοσμίως σε απόλυτα μεγέθη. Κι αυτό ενώ στελέχη του μεξικανικού υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι στην πραγματικότητα, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Μέχρι εδώ έχουν ανοσοποιηθεί σχεδόν 750.000 στο Μεξικό με τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, εκ των οποίων πάνω από 86.100 έχουν λάβει και τις δύο δόσεις τους. Χθες Δευτέρα, άρχισε —με προβλήματα και αρκετές καθυστερήσεις— η εκστρατεία ανοσοποίησης των πιο ηλικιωμένων πολιτών.

Η μεξικανική κυβέρνηση θέλει να έχουν εμβολιαστεί περίπου 15,7 εκατ. ηλικιωμένοι πολίτες μέχρι τα μέσα του Απριλίου. Εκτιμά ότι αυτό θα μειώσει τη θνητότητα του COVID-19 κατά ως και 80%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης