Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα επιδιώξει να γίνει το συντομότερο συνάντηση υψηλού επιπέδου με κάποιο στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει κινήσει διαδικασίες για να ενταχθούν στον κατάλογο των «τρομοκρατικών» οργανώσεων τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών.

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το μεξικανικό ΥΠΕΞ, αναφέρεται ότι η δραστηριότητα των καρτέλ δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη δράση τρομοκρατικών ή «ναρκωτρομοκρατικών» οργανώσεων, ενώ τονίζεται ότι η μεξικανική κυβέρνηση θέλει επίσης να συζητήσει με την Ουάσινγκτον σχετικά με τις προσπάθειες να μειωθεί η παράνομη διακίνηση όπλων και χρημάτων προς τις συμμορίες από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τραμπ δήλωσε χθες Τρίτη ότι η κυβέρνησή του θα εντάξει τα μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών στον κατάλογο των ξένων τρομοκρατικών οργανώσεων που καταρτίζει, εξαιτίας του ρόλου των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στη διακίνηση εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και στην εμπορία ανθρώπων. «Δουλεύω πάνω σε αυτό τις τελευταίες 90 ημέρες», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης