Αρνητικός εμφανίστηκε στην πρόταση της γαλλικής Δεξιάς να αποκλείονται οι χώρες από τη ζώνη Σένγκεν που δεν ασκούν αρκετά αυστηρά τον έλεγχο των συνόρων τους, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Δεν πιστεύω ότι η σωστή κατεύθυνση είναι να αποκλείουμε», δήλωσε κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, τασσόμενος εναντίον μιας πρότασης του κόμματος «Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα», του κύριου κόμματος της Δεξιάς του οποίου είναι μέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μερικούς μήνες πριν από τις ευρωεκλογές, που θα πραγματοποιηθούν τον Μάιο του 2014, ο Μισέλ Μπαρνιέ σκιαγράφησε προτάσεις για τη μετανάστευση, ένα ζήτημα στο οποίο η Ευρώπη «δεν κάνει αρκετά», προτείνοντας περισσότερη αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών.

«Είναι σαφώς μια υπόθεση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε μαζί. Δεν πρέπει να αφήνουμε για παράδειγμα τις χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή -την Ελλάδα, τη Μάλτα, την Κύπρο ή την Ιταλία- να αντιμετωπίζουν μόνες το ζήτημα της υποδοχής αυτών των χιλιάδων προσφύγων», εξήγησε.

Ο Γάλλος επίτροπος επέμεινε στο αίτημα της ευρωπαϊκής Επιτροπής να ενισχυθεί η Frontex, η υπηρεσία επιτήρησης των ευρωπαϊκών συνόρων, από την οποία «λείπουν μέσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης