Το μετρό της Αθήνας ξεχωρίζει για την αισθητική και την καθαριότητά του. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι είναι σχετικά καινούργιο…

Ωστόσο, υπάρχει μία πόλη της Ευρώπης – στη μακρινή Σκανδιναβία – που έχει θέσει το ζήτημα σε άλλες βάσεις, από άλλον πλανήτη. Πρόκειται για τη Σουηδία και το εντυπωσιακό μετρό της Στοκχόλμης που αποτελεί πραγματικό έργο τέχνης. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία προσθήκη σταθμού έγινε το 1994. Συνεπώς, το εξωπραγματικό αποτέλεσμα προκύπτει από μία επιτομή συστηματικής ανακαίνισης υψηλού επιπέδου και καλλιτεχνικού συντονισμού εναρμονισμένου με τις λειτουργίες του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εσωτερικά μοιάζει με σπηλιά, ενώ κάθε χώρος του είναι ζωγραφισμένος με διαφορετικό τρόπο και στιλ, με αποτέλεσμα ο επισκέπτης να περνά διαδοχικά από τη χώρα του ουράνιου τόξου στη σπηλιά της Κόλασης και από κάτι καταπράσινους κήπους σε υποθαλάσσιες σπηλιές όπου κυριαρχεί το «απέραντο γαλάζιο».

Για την εντυπωσιακή αυτή δημιουργία εργάστηκαν πάνω από 150 καλλιτέχνες και στοίχισε αρκετά στις αρμόδιες Αρχές, ωστόσο το αποτέλεσμα τους δικαίωσε, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης