Θα μπορούσε να είναι η μικρότερη, αλλά η πιο θανατηφόρα «προσθήκη» στο πεδίο της μάχης.

Εσθονική εταιρεία προχώρησε στην επίδειξη της τελευταίας έκδοσης ενός μη επανδρωμένου μίνι τανκ που λειτουργεί με τηλεχειριστήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ονομάζεται THeMis ADDER και διαθέτει βαρύ οπλισμό που μπορεί με ακρίβεια να στοχεύσει και να πετύχει κάποιον στόχο από απόσταστη 1,1 μιλίου. Μπορεί επίσης να αλλάξει το σχήμα του, αναλόγως με τις απαιτήσεις της εκάστοτε αποστολής.

Αυτό το μη επανδρωμένο στρατιωτικό όχημα σχεδιάστηκε από τη Milrem, εταιρεία αμυντικών οπλισμών και οπλισμών ασφαλείας με έδρα στην Εσθονία.

«Μη επανδρωμένα συστήματα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνατοτήτων στο μέλλον», είπε ο Kuldar Väärsi, διευθύνων σύμβουλος της Milrem.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, θα δούμε έξυπνα συστήματα εδάφους να συνδράμουν στα ανθρώπινα στρατεύματα κατά τη διάρκεια κοινών αποστολών» πρόσθεσε.

Η Milrem παρουσίασε για πρώτη φορά το «μικρό θηρίο», τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά δεδομένου ότι ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και οι πρώτες live δοκιμές, έχει γίνει ένα βήμα ακόμη για την εισαγωγή του σε πραγματικά πεδία μάχης.

Δείτε το «μικρό θηρίο» εν δράσει:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης