Ο Γκιλάντ Σαρόν, ένας από τους δύο γιούς του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, προσχώρησε στο Καντίμα, το κεντροδεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης δηλαδή που ιδρύθηκε από τον πατέρα του, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “Γεντιότ Αχρονότ”.

Ο 45χρονος Γκιλάντ, επιχειρηματίας μέχρι σήμερα, είχε μείνει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, σε αντίθεση με τον πρωτότοκο αδελφό του, ‘Ομρι, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα καθήκοντά του μετά την καταδίκη του ως πρώην βουλευτής για διαφθορά σε μια υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης ενός πολιτικού κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο διακριτικός, ο Γκιλάντ έπαιξε σημαντικό ρόλο ως σύμβουλος του πατέρα του χωρίς να προβάλλεται, όσο ο τελευταίος ήταν στην εξουσία. Και τώρα σκοπεύει να είναι υποψήφιος βουλευτής του Καντίμα, της παράταξης που τελεί υπό την ηγεσία της Τζίπι Λίβνι, στις βουλευτικές εκλογές του 2013, διευκρινίζει η Γεντιότ Αχρονότ.

Το Καντίμα έχει την μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο ισραηλινό κοινοβούλιο, με 28 βουλευτές, σε σύνολο 120.

Για την ιστορία, ο Καντίμα ίδρυσε ο Αριέλ Σαρόν το Νοέμβριο του 2005, μετά την αποχώρησή του από το Λικούντ, το μεγάλο κόμμα της ισραηλινής δεξιάς, μερικές εβδομάδες πριν ο πρώην πρωθυπουργός υποστεί εγκεφαλικό και πέσει σε κώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης