Το μήνυμα Κέρι προς την Ελλάδα: «Ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία»

Το μήνυμα Κέρι προς την Ελλάδα: «Ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία»
Μήνυμα «ειρήνης και επιστροφής στην ευημερία» στέλνει προς τον ελληνικό λαό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του αμερικανικού λαού, συγχαίρω τον λαό της Ελλάδας για την 194η επέτειο της ανεξαρτησίας σας» αναφέρει στο μήνυμά του ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημειώνοντας ότι «τα δυο έθνη μας είναι ενωμένα και μοιράζονται κοινές αξίες, όπως τη δημοκρατία και την ελευθερία, και όλες διατυπώθηκαν για πρώτη φορά στην αγορά της αρχαίας Ελλάδας».

Στη συνέχεια, ο κ. Κέρι επισημαίνει ότι «ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και υπερατλαντικοί εταίροι έχουμε αγωνιστεί για αυτές τις αξίες ενάντια σε όλες τις απειλές κατά των τρόπων ζωής μας, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων της τυραννίας, του φασισμού και της τρομοκρατίας».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «άνδρες και γυναίκες από Αθήνα προς Καλαμάτα έχουν επίσης σφυρηλατήσει μια πλούσια παράδοση επί αμερικανικού εδάφους, συμπεριλαμβανομένου του τόπου καταγωγής μου, την πολιτεία της Μασαχουσέτης. Χιλιάδες Ελληνοαμερικανοί αναθρέφουν τις οικογένειές τους στο σπίτι μου, στη Βοστόνη».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «συνέβαλαν (οι ομογενείς) στην οικοδόμηση της αμερικανικής βιομηχανίας, στα εργοστάσια του Λόουελ, κατά μήκος του ποταμού Μέριμακ. Και έχουν ενισχύσει τη δημοκρατία μας ως εκλεγμένοι αξιωματούχοι, αφού κατέλαβαν τη θέση του κυβερνήτη (στη Μασαχουσέτη), θέσεις στην πολιτειακή Βουλή και στη Γερουσία των ΗΠΑ, στην Ουάσινγκτον.

«Σε αυτήν τη χαρμόσυνη ημέρα, εύχομαι σε όλο τον λαό της Ελλάδας ειρήνη και επιστροφή στην ευημερία» καταλήγει το μήνυμα του Αμερικανού ΥΠΕΞ, το οποίο ολοκληρώνεται στα ελληνικά με τη λέξη: «Συγχαρητήρια!».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015, 09:40