Μια ιστορική εμφάνιση στο περίφημο φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι της Αγγλίας πραγματοποίησε ο Δαλάι Λάμα, όπου χαρακτήρισε τη βία του Ισλαμικού Χαλιφάτου στη Συρία και στο Ιράκ «αδιανόητη».

Ο 80χρονος πνευματικός ηγέτης καταφτάνει φορώντας το μπλουζάκι του φεστιβάλ στο... κεφάλι του, για να προστατευθεί απ' τη βροχήΣτην ομιλία του ενώπιον εκατοντάδων μουσκεμένων από τη βροχή κατασκηνωτών την Κυριακή το πρωί, ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ τόνισε τη σημασία της μοναδικότητας των 7 δισ. ανθρώπων που ζουν στη Γη, ενώ προέβη και σε ένα σπάνιο σχόλιο για την κλιμακούμενη σύγκρουση στη Μέση ανατολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη Συρία και στο Ιράκ και σε μερικά άλλα μέρη σκοτώνουν άλλα ανθρώπινα πλάσματα. Αδιανόητο. Το χειρότερο αυτής της σύγκρουσης είναι να σκοτώνεις τους άλλους στο όνομα της πίστης. Αδιανόητο» είπε ο 80χρονος Δαλάι Λάμα.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλες οι μεγάλες θρησκείες κομίζουν «μήνυμα αγάπης και ανεκτικότητας και δικαιοσύνης», αλλά σήμερα αυτές οι αξίες χρησιμοποιούνται από κάποιους για να προκαλέσουν διαίρεση.

Μίλησε ανεβασμένος σε μια ξύλινη εξέδρα, ντυμένη με τη θιβετιανή σημαία, ενώ το πλήθος τον υποδέχτηκε τραγουδώντας του το «Happy Birthday». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Guardian

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης