Το National Geographic «ψηφίζει»... Ίστρια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2011, 14:50
Το National Geographic «ψηφίζει»... Ίστρια
Το περιοδικό «National Geographic» προτείνει τη χερσόνησο Ίστρια στην Κροατία ως έναν από τους 10 πιο ελκυστικούς προορισμούς στον κόσμο για καλοκαιρινές διακοπές το 2011.

Περισσότερες από 40 οργανωμένες ακτές, που ξεδιπλώνονται σε μήκος 500 χιλιομέτρων, στα παράλια της Ίστριας έχουν βραβευθεί με «Γαλάζιες σημαίες» για την ποιότητα των νερών και την προστασία του περιβάλλοντος, όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού.

Στον Νότο της καλυμμένης από δάση χερσονήσου στην περιοχή Μεντούλιν προσφέρονται για εξερεύνηση ακτές σχεδόν 70 χιλιομέτρων, μεσαιωνικοί οικισμοί σε λόφους, αρχαιολογικοί χώροι και το ακρωτήριο Κάμενιακ. Μία μεγάλη περιοχή δηλαδή με πολλές φυσικές ομορφιές.

Το «National Geographic» προτείνει επίσης επίσκεψη στην Πούλα, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Ίστριας, διοικητικό κέντρο από τους ρωμαϊκούς χρόνους και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της πόλης, το καλύτερα διατηρημένο μνημείο της Κροατίας.

Στη λίστα των προορισμών που προτείνει το περιοδικό για το καλοκαίρι του 2011 βρίσκονται ακόμη η Μουσκόκα στο Οντάριο του Καναδά, η Παταγονία στην Αργεντινή, τα νησιά Σαν Χουάν στην Ουάσινγκτον, η Μινεάπολη της Μινεσότα στις Η.Π.Α., το εθνικό πάρκο Γκλάσιερ Μπέι στην Αλάσκα, το Κάρντιφ στην Ουαλία, το αρχιπέλαγος της Στοκχόλμης στη Σουηδία, τα νησιά Αζόρες στην Πορτογαλία και το Ροατάν στην Ονδούρα.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Απριλίου 2011, 14:50