Σε μέγεθος Boeing 757, ο τεράστιος μη επανδρωμένος «κατάσκοπος» θα κάνει τη διαφορά στον αέρα!

Ένα ολοκαίνουριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, με άνοιγμα φτερών στο μέγεθος του «μαμούθ» Boeing 757, αναμένεται να δώσει στο αμερικανικό ναυτικό «κεφάλι» στις κατασκοπευτικές επιχειρήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Northrop Grumman και το ναυτικό δήλωσαν ότι το Triton ολοκλήρωσε μόλις την ένατη πετυχημένη πτήση-αποστολή του, κάνοντας τον προκάτοχό του, το Global Hawk της αεροπορίας των ΗΠΑ, να φαντάζει παλαιολιθικό!

Με άνοιγμα φτερών στα 40 μέτρα, το Triton θα είναι σε θέση να παρέχει αναγνώριση στόχων σε πραγματικό χρόνο και από τεράστιο υψόμετρο, μέσω των αισθητήρων του που παρέχουν θέαση σε γωνία 360 μοιρών και από ακτίνα μεγαλύτερη των 2.000 ναυτικών μιλίων, κάνοντας τους ανταγωνιστές του να κρύβονται στη σπηλιά τους.

Στα «ατού» του περιλαμβάνονται δυνατότητες απο-πάγωσης αλλά και αντικεραυνική προστασία, την ίδια στιγμή που το θεόρατο drone μπορεί να αναγνωρίζει και να κατηγοριοποιεί αυτόματα τους στόχους του. Κι αν τεθούν εμπόδια ή κενά αέρος στον δρόμο του, το Triton μπορεί να ανακτήσει την πορεία του χωρίς κανέναν κόπο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βέβαια, παρά το γεγονός ότι ο βαθμός αυτονομίας του είναι σαφώς μεγαλύτερος από όλους τους προκατόχους του, το drone δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους χειριστές του στο έδαφος: είναι αυτοί που συλλαμβάνουν τις εικόνες υψηλής ευκρίνειας, χρησιμοποιούν το ραντάρ για τον εντοπισμό στόχων και παρέχουν πληροφορίες μέσω επικοινωνίας με άλλες στρατιωτικές μονάδες.

Το Triton έχει ήδη καταγράψει ακόμα και 9,4 ώρες συνεχούς πτήσης και έχει φτάσει σε υψόμετρο 50.000 ποδιών, ενώ σύμφωνα με τη Northrop Grumman, μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και για 24 συναπτές ώρες.

Σύμφωνα με το αρχικό συμβόλαιο του 2008, ύψους 1,16 δισ. δολαρίων, το ναυτικό έχει παραγγείλει 68 μονάδες MQ-4C Triton, με τα drones να αναμένεται να παραδοθούν το 2017, λίγο αργότερα δηλαδή από τις αρχικές προβλέψεις που έκαναν λόγο για τον Δεκέμβριο του 2015.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης