Νέο συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την αεροπορική τραγωδία στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ ον Ντον στη Ρωσία ήλθε στο φως της δημοσιότητας, το οποίο για πρώτη φορά αποτυπώνει τι συνέβη πάνω από τον αερολιμένα με το αεροσκάφος της Flydubai και σε αρκετά μεγάλο ύψος.

Τα πλάνα καταδεικνύουν απώλεια ελέγχου -με δεδομένη και την κλίση του αεροσκάφους- κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκεςOι εικόνες που καταγράφηκαν από κάμερα ασφαλείας το πρωί του Σαββάτου εμφανίζουν το αεροσκάφος να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στον διάδρομο του αεροδρομίου, χωρίς να φαίνονται σημάδια απόπειρας προσγείωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, τα πλάνα καταδεικνύουν απώλεια ελέγχου -με δεδομένη και την κλίση του αεροσκάφους- κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μέχρι σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι το Boeing 737-800 της χαμηλού κόστους εταιρείας Flydubai συνετρίβη έπειτα από δεύτερη προσπάθεια προσγείωσης στο Ροστόφ, τραγωδία που παρέσυρε στον θάνατο 62 ανθρώπους. Φως στα αίτια του δυστυχήματος αναμένεται να δώσει η εξέταση των μαύρων κουτιών, τα οποία ανακτήθηκαν άμεσα, ωστόσο είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημιές.

«Τα μαύρα κουτιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μηχανολογικά. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει την επιθεώρησή τους, ανοίγοντας και μετακινώντας τους καταγραφείς δεδομένων από τα προστατευτικά καλύμματά τους. Προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις μεταξύ των καταγραφέων, προκειμένου να γίνει δυνατή η μεταφορά των δεδομένων της πτήσης» ανέφεραν τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο Κύπριος Αριστοτέλης Σωκράτους.

To ντοκουμέντο της συντριβής:


Διευθυντής της Flydubai: Οι συνθήκες ήταν κατάλληλες για προσγείωση

Στο μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Flydubai ανατρέπει τα όσα μέχρι στιγμής είχαν ειπωθεί για το αεροπορικό δυστύχημα.

Όπως μετέδωσε χθες το Bloomberg, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε o Ghaith Al Ghaith στο Ντουμπάι ισχυρίστηκε πως οι συνθήκες για την προσγείωση ήταν «κατάλληλες».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «κατά την προσπάθεια προσγείωσης του αεροσκάφους, το αεροδρόμιο ήταν ανοιχτό. Υπήρχαν κατά γενική ομολογία οι κατάλληλες συνθήκες για να προσγειωθεί. Την τελική απόφαση για την προσγείωση του αεροσκάφους την έλαβε ο πιλότος σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές. Το αεροσκάφος, επίσης, είχε πληρότητα σε καύσιμα για να αλλάξει την πορεία του, εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Όλα τα αεροσκάφη της FlyDubai είναι εφοδιασμένα με καύσιμα, έτσι ώστε να χειριστούν οποιαδήποτε δυσκολία. Είτε αυτή είναι να αλλάξουν κατεύθυνση είτε να παραμένουν για πολλή ώρα στον αέρα».

Το αεροπλάνο συνετρίβη στις 02.50 ώρα Ελλάδος τα ξημερώματα του Σαββάτου, την ώρα που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don στο Ροστόφ, ενώ είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης