Ο Scott Walker θα παραμείνει κυβερνήτης του Ουισκόνσιν καθώς επικράτησε του αντιπάλου του, Tom Barrett, σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα το πρωί της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος. Ειδικότερα, με πάνω από το 60% των ψήφων καταμετρημένο, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων συγκεντρώνει το 55%, έναντι 44% του Δημοκρατικού του αντιπάλου.

«Αυτή ήταν η πιο εκπληκτική εμπειρία στις ζωές μας. Αυτό που είδαμε τους τελευταίους 16 μήνες είναι ότι η Δημοκρατία ζωντάνεψε. Οι διχασμένοι πολίτες στο Ουισκόνσιν πρέπει πλέον να ενωθούν και πάλι», τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Δεξιά ο Scott Walker και αριστερά ο Tom Barrett)

Ο Scott Walker γίνεται ο τρίτος μόλις κυβερνήτης της Πολιτείας, που αντιμετωπίζει τη διαδικασία της επανεκλογής, μετά τη συγκέντρωση 1 εκατ. υπογραφών με βασικό αίτημα την πραγματοποίηση επαναληπτικής ψηφοφορίας προκειμένου να απομακρυνθεί από το αξίωμά του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είχε εξοργίσει την κοινή γνώμη και τα εργατικά συνδικάτα όταν τάχθηκε υπέρ ενός νόμου για τον περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην τοπική Αυτοδιοίκηση στο Ουισκόνσιν, εκτιμώντας ότι το μέτρο ήταν αναγκαίο για την μείωση του ελλείμματος στον πολιτειακό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μια από τις πρώτες σφυγμομετρήσεις της επερχόμενης «σύγκρουσης» ανάμεσα στον Mitt Romney και τον Barack Obama για το προεδρικό χρίσμα.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης του εκλογικού σώματος αποτελεί το γεγονός πως τα περισσότερα εκλογικά κέντρα έκλεισαν στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης, ώρα κεντρικών Η.Π.Α. (04.00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος), αν και αρκετοί ήταν οι ψηφοφόροι που είχαν σχηματίσει ουρές προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης