Έκκληση στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) να στείλει ιατρικές ομάδες στην πόλη Ντούμα, που βρίσκεται 13 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, όπου πραγματοποιούνται ευρείες στρατιωτικές επιχειρήσεις από τις 21 Ιουνίου, απηύθυνε μια συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Η ανθρωπιστική κατάσταση στην Ντούμα, όπου δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί, είναι «καταστροφική σε όλα τα επίπεδα», επισημαίνει το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συριακή μη κυβερνητική οργάνωση κάνει λόγο για έλλειψη τροφίμων και ψωμιού, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση.

«Περισσότερες από 100 οικογένειες, γυναίκες και παιδιά, είναι παγιδευμένες χωρίς καταφύγιο. Είναι τρομοκρατημένες από τους βομβαρδισμούς και τα πυρά. Οι άνδρες έχουν είτε συλληφθεί είτε δολοφονηθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το κεντρικό νοσοκομείο της Ντούμα. Δεν υπάρχει κανένας γιατρός στην πόλη, την ώρα που δεκάδες τραυματίες χρήζουν άμεσης βοήθειας» επισημαίνει το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οργάνωση καλεί τη ΔΕΕΣ και την Ερυθρά Ημισέληνο να στείλουν ιατρικές ομάδες άμεσα σε αυτή την πληγείσα πόλη, πολλοί από τους κατοίκους της οποίας έχουν ήδη φύγει.

Στο μεταξύ, το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι δέκα άνθρωποι (οκτώ άμαχοι και δύο αντάρτες) σκοτώθηκαν σήμερα σε βίαια επεισόδια στη Συρία.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης