Το Πεκίνο επιδιώκει να προωθήσει ένα βαθύτερο άνοιγμα του τομέα των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας (IPR), αλλά και να ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία στον ίδιο τομέα, στη διάρκεια του 14ου πενταετούς προγράμματος (2021-2025), όπως ανακοίνωσαν χθες οι αρμόδιες αρχές στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Οι αρχές προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα, έχουν καταρτίσει τρεις στοχευμένες κινήσεις, προκειμένου να κάνουν ουσιαστικά βήματα για την παγκόσμια συνεργασία στον τομέα της προστασίας των δικαιωμάτων IPR, σύμφωνα με τον Γκαν Σαονίνγκ αναπληρωτή διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πνευματικών Δικαιωμάτων (NIPA).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτον, η Κίνα θα λάβει ενεργά μέρος στην παγκόσμια διακυβέρνηση των δικαιωμάτων IPR, για τη βελτίωση των διεθνών κανόνων στον τομέα της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ θα προωθήσει ενεργά τις πολύπλευρες, αλλά και τις διμερείς διαπραγματεύσεις, που σχετίζονται με την οικονομία και το εμπόριο.

Η Κίνα θα ενισχύσει τη συνεργασία και τις διαβουλεύσεις με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων (WIPO), όπως και θα προωθήσει τη βελτίωση των διεθνών κανόνων των δικαιωμάτων IPR και των στάνταρτ που σχετίζονται με τον διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις, όπως δήλωσε ο Γκαν.

Το Πεκίνο, θα μελετήσει και θα λάβει μέρος στην κατάρτιση των διεθνών κανόνων για τα δικαιώματα IPR, αλλά και των σχετικών στάνταρτ, σε νέους τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεύτερον, η Κίνα θα βελτιώσει τη διεθνή συνεργασία της στα δικαιώματα IPR, θα ενισχύσει τους μηχανισμούς για τη διεθνή συνεργασία στον ίδιο τομέα, ενώ θα βελτιστοποιήσει το περιβάλλον διεθνούς συνεργασίας των δικαιωμάτων IPR.

Το Πεκίνο θα προωθήσει τη συνεργασία για τα δικαιώματα IPR με τις χώρες που συμμετέχουν στην παγκόσμια εμπορική και οικονομική πρωτοβουλία Μία Ζώνη Ένας Δρόμος, επιταχύνοντας τη συνεργασία του με περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς, αλλά και με τις σπουδαιότερες χώρες και περιοχές, ενώ θα υποστηρίξει την οικοδόμηση της προστασίας των δικαιωμάτων IP στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Τρίτον, η Κίνα θα ενισχύσει τη διεθνή συνεργασία για την προστασία των δικαιωμάτων IPR, θα εξυπηρετήσει την απόκτηση δικαιωμάτων IPR στο εξωτερικό, ενώ θα εδραιώσει την παροχή βοήθειας για τη διευθέτηση διαφορών στον ίδιο τομέα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης