Την αντίθεση της Κίνας στην επιβολή από οποιαδήποτε χώρα μονομερών κυρώσεων, που κινούνται εκτός του πλαισίου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τόνισε εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. Ο Λου Κανγκ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η Κίνα είναι ιδιαίτερα αντίθετη σε κυρώσεις που επιβάλλονται σε εταιρείες και πολίτες της.

Σημερινά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Ιαπωνία επέβαλε μονομερείς κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας και περιέλαβε δύο κινεζικές επιχειρήσεις στις «μαύρες λίστες» με τα πρόσωπα και τις εταιρείες που έχουν σχέσεις με τη χώρα. Ο Λου σημείωσε ότι η Κίνα είναι δεσμευμένη στην αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και έχει εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι νέες κυρώσεις της Ιαπωνίας θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι πυροβολεί τα πόδια της», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Κίνα δεν θα αποδεχθεί ποτέ τη λάθος κίνηση της Ιαπωνίας. Η Κίνα καλεί την Ιαπωνία να αποσύρει τη λάθος απόφαση, συνέχισε. «Εάν η Ιαπωνία συνεχίσει να ενεργεί αυθαίρετα, θα δημιουργήσει μεγάλα πολιτικά εμπόδια στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις και τη διμερή συνεργασία για τα θέματα της κορεατικής χερσονήσου. Η Ιαπωνία θα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες», τόνισε ο Λου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης