Οι αρμόδιες αρχές του Πεκίνου εξέδωσαν νέο κανονισμό που αφορά τα οχήματα με μη τοπικές πινακίδες, προκειμένου να ανακουφίσουν τη μεγαλούπολη από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα οχήματα που φέρουν πινακίδες άλλων περιοχών εκτός Πεκίνου επιτρέπεται να υποβάλλουν αίτηση για άδεια εισόδου στην πρωτεύουσα μόνο 12 φορές τον χρόνο. Κάθε άδεια ισχύει για επτά ημέρες και παρέχεται στους κατόχους αυτοκινήτων που έρχονται στη κινεζική πρωτεύουσα προσωρινά και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Οι δημοτικές αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν ότι καθημερινά εκδίδονται περίπου 130.000 άδειες εισόδου, περίπου 910.000 άδειες κάθε εβδομάδα. Επίσης 709.000 οχήματα με πινακίδες άλλων πόλεων κυκλοφορούν σε τακτική βάση στην κινεζική πρωτεύουσα μέσω της συνεχούς ανανέωσης των αδειών εισόδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον κανονισμό ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου 2019 εξαιρούνται τα διώροφα υπεραστικά πούλμαν, τα τουριστικά λεωφορεία, τα στρατιωτικά και τα αστυνομικά οχήματα, καθώς και τα ασθενοφόρα.
Επειδή στους κατοίκους του Πεκίνου χορηγείται περιορισμένος αριθμός πινακίδων, αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να δηλώνουν στοιχεία άλλης πόλης προκειμένου να μπορούν να κυκλοφορούν στην αχανή πρωτεύουσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης