Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας θα επανεξετάσει τις συνθήκες ασφάλειας σε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις ανά τον κόσμο δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του Πενταγώνου Τσακ Χέγκελ, αναφερόμενος στη φονική επίθεση στο κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο μιας επίθεσης στο μέλλον» ανέφερε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας στους δημοσιογράφους. Όπως είπε επίσης έχει διέταξε την αναθεώρηση των διαδικασιών ασφαλείας σε όλες τις αμερικανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και την αναθεώρηση της διαδικασίας που αφορά τους πολίτες που εργάζονται σε βάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χέγκελ είπε ότι θα υπάρξει ξεχωριστή, ανεξάρτητη επανεξέταση των αρμοδιοτήτων ασφάλειας στις στρατιωτικές βάσεις. «Όπου υπάρχουν κενά , θα τα καλύψουμε. Όπου υπάρχουν ανεπάρκειες, θα τις αντιμετωπίσουμε. Και όπου υπάρχουν αποτυχίες, θα κάνουμε το σωστό» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παραστεί την Κυριακή σε επιμνημόσυνη δέηση για τα 12 θύματα της επίθεσης στη στρατιωτική ναυτική βάση με δράστη τον Άαρον Αλέξις ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Η νέα σφαγή έθεσε και πάλι το ζήτημα της οπλοχρησίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την αποτυχία του Κογκρέσου να θεσπίσει αυστηρότερους νόμους ειδικά στον απόηχο της τραγωδίας στο δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ, στο τέλος του περασμένου έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης