Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να υποβαθμίσει ή να καθυστερήσει τη γνωστοποίηση των πληροφοριών για τη διάσειση που υπέστησαν στελέχη των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων κατά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στις 8 Ιανουαρίου εναντίον της στρατιωτικής βάσης Άιν αλ Άσαντ στο Ιράκ, στην οποία σταθμεύουν αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόναθαν Χόφμαν δήλωσε πως η χθεσινή ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού πως «ένδεκα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ νοσηλεύθηκαν με συμπτώματα διάσεισης εξαιτίας εκρήξεων και τελούν ακόμη υπό παρακολούθηση» μετά την ιρανική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους, έγινε λίγες μόνο ώρες μετά την ενημέρωση του υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε, τέτοιοι τραυματισμοί χρειάζεται περισσότερος χρόνος να διαγνωστούν και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις αναφοράς.

«Αυτή η υπόνοια ότι υπήρξε μια προσπάθεια υποβάθμισης των τραυματισμών για ακαθόριστη πολιτική ατζέντα δεν ισχύει απέναντι σε όσα η κυβέρνηση έχει δηλώσει επισήμως», τόνισε ο Χόφμαν, σημειώνοντας πως ανώτατοι αξιωματούχοι ήταν ξεκάθαροι ότι το Ιράν επιδίωξε να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιώτες στις επιθέσεις του.

Αρχικά το Πεντάγωνο είχε ανακοινώσει πως δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στην επίθεση της 8ης Ιανουαρίου στο Ιράκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης