Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι συντονίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στη Συρία με τη Ρωσία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 01:30
Το Πεντάγωνο διαψεύδει ότι συντονίζει τις αεροπορικές επιδρομές του στη Συρία με τη Ρωσία
Το Πεντάγωνο διέψευσε την Δευτέρα ότι έγιναν συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση μιας ανακοίνωσης του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά την οποία η Ουάσινγκτον έδωσε στη Μόσχα τις συντεταγμένες τοποθεσιών όπου βρίσκονταν τζιχαντιστές της οργάνωσης ISIS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο ρωσικός στρατός έλαβε τις συντεταγμένες στόχων του ISIS
κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ από την «αμερικανική πλευρά» την 22η Ιανουαρίου.

«Ως αποτέλεσμα αυτής της κοινής επιχείρησης, ένας αριθμός αποθηκών πυρομαχικών καθώς και μια περιοχή όπου είχαν συγκεντρωθεί τζιχαντιστές με εξοπλισμό καταστράφηκαν», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεωνTASS.

Το Πεντάγωνο όμως διέψευσε την ανακοίνωση αυτή.

«Το υπουργείο Άμυνας δεν συντονίζει αεροπορικές επιδρομές με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία», δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε πως υπάρχει ένα κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά αυτό έχει σκοπό να αποφεύγονται επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών των δύο κρατών.

Νωρίτερα, πάντως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να διεξαχθούν κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη Ρωσία εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, 01:30