Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε σήμερα πως η καθήλωση ενός τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη διώρυγα του Σουέζ επανεπιβεβαίωσε τη σημασία αυτού του θαλάσσιου διαύλου.

«Δεν είχαμε ελπίσει κάτι τέτοιο, αλλά η μοίρα έκανε τη δουλειά της. Έδειξε και επανεπιβεβαίωσε την πραγματικότητα και τη σημασία της διώρυγας» είπε ο Σίσι προς το προσωπικό κατά την επίσκεψή του στην Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ στην Ισμαηλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα από 100 πλοία πέρασαν από τη διώρυγα του Σουέζ και προς τις δύο κατευθύνσεις αφότου το πλοίο Ever Given, που εμπόδιζε τη διέλευση, αποκολλήθηκε, μετέδωσε σήμερα η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Σχεδόν 113 πλοία πέρασαν από τη διώρυγα έως τις 09:00 ώρα Ελλάδας σήμερα το πρωί, όπως προέβλεπαν τα σχέδια της Αρχής της Διώρυγας που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, ανέφερε.

Η διέλευση πλοίων μέσω της διώρυγας ξανάρχισε χθες, Δευτέρα, το απόγευμα, μετά την αποκόλληση με τη βοήθεια ρυμουλκών του μήκους 400 μέτρων πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given από το σημείο όπου είχε προσαράξει στις 23 Μαρτίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ περιμένει να δει 140 πλοία να περνούν μέσω του θαλάσσιου διαύλου σήμερα μετά την αποκόλληση του Ever Given.

Ο επικεφαλής της Αρχής Οσάμα Ράμπι δήλωσε πως 95 πλοία θα περάσουν έως τις 19:00 τοπική ώρα και άλλα 45 μέχρι τα μεσάνυχτα επιβεβαιώνοντας πως ελπίζει ότι τα πλοία που παραμένουν σε αναμονή θα έχουν περάσει σε τρεις με τέσσερις ημέρες.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης