Οι αντάρτες του ΡΚΚ απελευθέρωσαν σήμερα στο Βόρειο Ιράκ οκτώ Τούρκους, τους οποίους κρατούσαν εδώ και δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο – κουρδικής καταγωγής – βουλευτής της Τουρκίας που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία στην οποία παραδόθηκαν οι πρώην κρατούμενοι.

Οι οκτώ κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι ύστερα από έκκληση του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στο πλαίσιο των ειρηνευτικών συνομιλιών που επανελήφθησαν τον Δεκέμβριο με την Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας παρέδωσαν τους κρατουμένους αυτούς σώους και αβλαβείς κοντά στο Ντοχούκ» (σ.σ.: ιρακινό Κουρδιστάν) δήλωσε τηλεφωνικώς Χουζαμετίν Ζεμπερλίογλου, μέλος του φιλοκουρδικού Κόμματος για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.

Οι κρατούμενοι, στην πλειονότητά τους υπάλληλοι και στρατιωτικοί, είχαν συλληφθεί αρχικά στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τον Ζεμπερλίογλου, θα μεταφερθούν οδικώς έως τα ιρακινο-τουρκικά σύνορα του Χαμπούρ, κοντά στην τουρκική πόλη Τσιζρέ, όπου θα συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα.

Κυβερνητικές και κουρδικές πηγές εκτιμούν ότι ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα απευθύνει στις 21 Μαρτίου, με την ευκαιρία του κουρδικού νέου έτους, έκκληση για κατάπαυση του πυρός και για πλήρη κατάθεση των όπλων έως τον Αύγουστο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης