«Το πνεύμα των κίτρινων γιλέκων είναι το ίδιο που γέννησε στην Ιταλία το Κίνημα Πέντε Αστέρων»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 17:55
«Το πνεύμα των κίτρινων γιλέκων είναι το ίδιο που γέννησε στην Ιταλία το Κίνημα Πέντε Αστέρων»
Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και ιταλός υπουργός εργασίας Λουίτζι Ντι Μάιο, σε επιστολή του που ανήρτησε στο διαδίκτυο, απευθύνεται στα μέλη του γαλλικού κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

«Το πνεύμα σας είναι το ίδιο που γέννησε στην Ιταλία το Κίνημα Πέντε Αστέρων και ενέπνευσε χιλιάδες πολίτες, αρχής γενομένης από την 4η Οκτωβρίου του 2009», γράφει ο επικεφαλής των «πεντάστερων». Παράλληλα, δηλώνει διατεθειμένος να θέσει στην διάθεση του γαλλικού κινήματος μερικούς τομείς της διαδικτυακής "πλατφόρμας Ρουσσώ", η «οποία είναι ένα σύστημα το οποίο δημιουργήθηκε υπέρ ενός οριζόντιου κινήματος».

«Όπως και εσείς καταδικάζουμε δυναμικά όσους έδρασαν βίαια κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων, αλλά ξέρουμε καλά ότι το κίνημά σας είναι ειρηνικό», τονίζει ο Ντι Μάιο, και προσθέτει ότι το αίτημα των «κίτρινων γιλέκων» για άμεση Δημοκρατία, προσδίδει νόημα και σε όλες τις υπόλοιπες διεκδικήσεις τους.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, τέλος, θεωρεί ότι η κυβέρνηση Μακρόν «δεν φάνηκε αντάξια των προσδοκιών και μερικές από τις πολιτικές που εφαρμόζει είναι επιζήμιες όχι μόνον για τους γάλλους πολίτες, αλλά και για την Ευρώπη», διότι «όπως κάνουν άλλες κυβερνήσεις, και η γαλλική ασχολείται με την προστασία των συμφερόντων των ελίτ και όχι, πλέον, του λαού».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2019, 17:55