Το ποσοστό θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Αφρική είναι πλέον υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 13:33
Το ποσοστό θανάτων λόγω κορωνοϊού στην Αφρική είναι πλέον υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο

Το ποσοστό θνητότητας κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αφρική βρίσκεται στο 2,5%, υψηλότερα από το παγκόσμιο επίπεδο του 2,2%, μια τάση που ανησυχεί τους ειδικούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος οργανισμός για τον έλεγχο της ασθένειας στην αφρικανική ήπειρο.

Σε προηγούμενη φάση της πανδημίας, το ποσοστό θανάτων στην Αφρική ήταν κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τζον Νκενγκασόνγκ, επικεφαλής των Αφρικανικών Κέντρων για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νόσων (CDC).

«Το ποσοστό θνητότητας κρουσμάτων αρχίζει να είναι πολύ ανησυχητικό και μας προβληματίζει όλους» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυξάνεται ο αριθμός των αφρικανικών χωρών με ποσοστό θανάτων υψηλότερο από τον σημερινό παγκόσμιο μέσο όρο. Υπάρχουν 21 χώρες στην αφρικανική ήπειρο με ποσοστό θανάτων άνω του 3%, συμπεριλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και του Σουδάν.

Την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα μειώθηκαν κατά σχεδόν 7% συγκριτικά με μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του αφρικανικού CDC. Η Αφρική έχει καταγράψει 3,3 εκατ. κρούσματα κορωνοϊού και 81.000 θανάτους έως σήμερα, με βάση το κέντρο αυτό.

Η αφρικανική ήπειρος ανακοίνωσε 207.000 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα, με τη Νότια Αφρική μόνο να καταγράφει τα 100.000 από αυτά τα νέα περιστατικά, δήλωσε ο Νκενγκασόνγκ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 13:47