Ο υφυπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ευχαρίστησε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον «άνευ προηγουμένου» τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν το Ιράν και επειδή υπερασπίζονται τους συμμάχους τους στην περιοχή απέναντι στις απρόκλητες επιθέσεις, όπως τις χαρακτήρισε.

«Η κυβέρνηση του προέδρου (Ντοναλντ) Τραμπ αντιμετώπισε το ιρανικό καθεστώς και την επιθετικότητα των τρομοκρατικών οργανώσεων με πρωτοφανή τρόπο. Ευχαριστούμε τον πρόεδρο για τη στάση του, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ εναντίον των δυνάμεων του κακού και της παράλογης επιθετικότητας» ανέφερε ο υφυπουργός Άμυνας, πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν, σε ανάρτησή του στο Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή του πρίγκιπα Χαλίντ, γιου του μονάρχη της Σαουδικής Αραβίας, έγινε αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε τη «σημαντική» αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν.

Την ενίσχυση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν χαιρέτισε και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Η επιθετικότητα του Ιράν εντάθηκε πρόσφατα, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής του Κόλπου, και είναι ακριβώς η στιγμή να ενισχυθούν οι πιέσεις και οι κυρώσεις. Είμαι ευτυχής που ο πρόεδρος Τραμπ έκανε ακριβώς αυτό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης