Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS McCampbell, δεν προσέγγισε τα ρωσικά χωρικά ύδατα εγγύτερα των 100 χιλιομέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κ. Ιγκόρ Κονασένκοβ.

Ο Κονασένκοβ σχολίασε πως «στην πραγματικότητα, το αντιτορπιλικό USS McCampbell δεν προσέγγισε τα ρωσικά χωρικά ύδατα εγγύτερα των 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διέλευσής του από τα διεθνή ύδατα, το αμερικανικό πλοίο κινούνταν υπό τον έλεγχο του μεγάλου πλοίου ανθυποβρυχιακού πολέμου «Ναύαρχος Τριμπούτς», καθώς και σκάφη της αεροπορίας ναυτικού του Στόλου του Ειρηνικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Στόλος του Ειρηνικού έλαβε μέτρα για τον έλεγχο των ενεργειών του σκάφους, καθώς και των ενεργειών άλλων πολεμικών πλοίων στην ίδια περιοχή.

Τόνισε πως «η μόνη κίνηση του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγει με τη χρήση της μέγιστης ταχύτητας από τις δυνάμεις του Στόλου του Ειρηνικού που το συνόδευαν. Προς το παρόν, το αμερικανικό πλοίο κινείται σε μια απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κεντρικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας».

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Rachel McMarr στις 5 Δεκεμβρίου, πως το McCampbell εισήλθε στη θάλασσα της Ιαπωνίας κοντά στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου για να «αμφισβητήσει» τις ναυτικές αξιώσεις της Ρωσίας εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης