Το Σικάγο θα υποχρεώνει σε καραντίνα όσους φτάνουν στην πόλη από πολιτείες με έξαρση κρουσμάτων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 11:34
Το Σικάγο θα υποχρεώνει σε καραντίνα όσους φτάνουν στην πόλη από πολιτείες με έξαρση κρουσμάτων

Το Σικάγο θα υποχρεώνει σε καραντίνα 14 ημερών όλους όσοι φτάνουν εκεί προερχόμενοι από αμερικανικές πολιτείες όπου τα κρούσματα του κορωνοϊού παρουσιάζουν ανοδική τάση, δήλωσε αργά χθες το βράδυ η Επίτροπος Δημόσιας Υγείας καθώς η χώρα καταγράφει αριθμό ρεκόρ νέων μολύνσεων.

Η Άλισον Αργουέντι ανέφερε ότι το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα.

Προς το παρόν αφορά 15 πολιτείες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, το Τέξας και η Αριζόνα. Το μέτρο θα προσθέτει ή θα αφαιρεί πολιτείες ανάλογα με το αν παρουσιάζει ανοδική ή καθοδική τάση ο αριθμός των κρουσμάτων τους, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της πόλης.

Τα κρούσματα επί του παρόντος αυξάνονται σε 37 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες οδηγώντας αρκετούς κυβερνήτες στο να παγώσουν ή να ανακαλέσουν τα σχέδια χαλάρωσης της καραντίνας.

Την Πέμπτη η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμός που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ.

Η απόφαση των αρχών του Σικάγο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεοτέρας και τυχόν παραβίαση του μέτρου θα τιμωρείται με πρόστιμο από 100 ως 500 δολάρια την ημέρα έως 7.000 δολάρια το μέγιστο.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει σχεδόν 129.000 θανάτους από COVID-19, δηλαδή περίπου το ένα τέταρτο από τον παγκόσμιο αριθμό νεκρών και 2,76 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 11:44