Μία υπόθεση που παραπέμπει σε αυτή του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ διερευνά η Αντιτρομοκρατική στο Έιμσμπερι της Βρετανίας.
Μία υπόθεση που παραπέμπει σε αυτή του πρώην διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ διερευνά η Αντιτρομοκρατική στο Έιμσμπερι της ΒρετανίαςΈνα ζευγάρι, κάτοικοι της περιοχής που δεν είχαν – όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία – καμία σχέση με μυστικές υπηρεσίες, ήταν δηλαδή απλοί πολίτες, εκτέθηκε στον νευροπαραλυτικό παράγοντα Νόβιτσοκ, την ίδια ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του.
Το ζευγάρι, αμφότεροι υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκε αναίσθητο σε οίκημα στο Έιμσμπερι το Σάββατο, σε μικρή απόσταση από το Σάλσμπερι, όπου ο Σκρίπαλ και η κόρη του Γιούλια είχαν δηλητηριαστεί με την ίδια νευροτοξική ουσία στις αρχές Μαρτίου.
Στο μεταξύ, τοπικές πηγές κατονόμασαν τα θύματα, τα οποία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για τους Βρετανούς Τσάρλι Ρόουλι και Ντων Στέρτζες.
Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο φέρονται να είχαν παραστεί νωρίτερα την ίδια μέρα του συμβάντος σε εκδήλωση της τοπικής κοινότητας στην εκκλησία της περιοχής. Κανένας άλλος από τους παρευρεθέντες εκεί δεν έχει εμφανίσει κάποια αδιαθεσία.
Αρχικά θεωρήθηκε ότι είχαν κάνει χρήση νοθευμένων ναρκωτικών ουσιών, ωστόσο πλέον το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως «μείζον».
Η αστυνομία έχει αποκλείσει για προληπτικούς λόγους κάποια σημεία τόσο στο Έιμσμπερι όσο και στο Σόλσμπερι, εκεί όπου πιστεύεται ότι είχε βρεθεί το ζευγάρι τις ώρες πριν από τη δηλητηρίαση.
Βρετανία: Ο υπουργός Εσωτερικών συγκαλεί την επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σατζίντ Ντάβιντ ανακοίνωσε πως συγκάλεσε συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων για να εξεταστεί η έκθεση των δύο προσώπων στον νευροτοξικό παράγοντα Νόβιτσοκ.

Το συμβάν αυτό «ακολουθεί τη θρασεία και βάρβαρη επίθεση η οποία διαπράχθηκε στο Σάλσμπερι τον Μάρτιο», ανέφερε ο Σατζίντ Ντάβιντ σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αύριο (σ.σ.: σήμερα Πέμπτη) θα προεδρεύσω σε μια συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων COBR για τη συνεχιζόμενη έρευνα» πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης των Συντηρητικών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης