Η Γερμανία έχει καταρτίσει έναν κατάλογο βημάτων, συμπεριλαμβανομένων της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στο κοινό, των ορίων των συγκεντρώσεων και του γρήγορου εντοπισμού των αλυσίδων μόλυνσης, ώστε να καταστεί δυνατή η σταδιακή επιστροφή στην κανονική ζωή μετά την κατάργηση του κλεισίματος λόγω του κορωνοϊού στις 19 Απριλίου. 

Ένα σχέδιο δράσης που καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με το Reuters, αναφέρει ότι τα μέτρα πρέπει να επαρκούν ώστε ο ιός να μην μπορεί να μολύνει περισσότερους από ένα άτομο, ακόμα και αν η ζωή σιγά σιγά επανέρχεται στους κανονικούς ρυθμούς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γερμανία εστιατόρια και τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά από τις 22 Μαρτίου. Παρά τον κίνδυνο ο αποκλεισμός να σύρει σε ύφεση φέτος τη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής επιθυμούν να επανέλθουν στην κανονικότητα. Το έγγραφο έτσι προβλέπει μια σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα, υποστηριζόμενη από μηχανισμούς που θα επιτρέψουν την παρακολούθηση του 80% των επαφών  μολυσμένου ατόμου εντός 24 ωρών από τη διάγνωση. Οι μολυσμένοι και εκείνοι με τους οποίους είχαν επαφή θα βρίσκονται σε καραντίνα, είτε στο σπίτι είτε σε ξενοδοχεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης