Ο κυβερνήτης του Τέξας ανακοίνωσε σήμερα ότι “αναστέλλει” τη διαδικασία χαλάρωσης της καραντίνας και τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας του που είναι σε εξέλιξη σε αυτή τη νότια πολιτεία των ΗΠΑ απέναντι στην “πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19” και των νοσηλειών.

“Αυτή η προσωρινή αναστολή θα βοηθήσει την πολιτεία μας να περιορίσει τη διασπορά του ιού μέχρις ότου μπορούμε να εισέλθουμε σε μια νέα φάση της επαναλειτουργίας των καταστημάτων”, δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ ‘Αμποτ σε ανακοίνωση, ζητώντας από τους κατοίκους να φορούν μάσκα και να τηρούν τις οδηγίες της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Ως πολιτεία, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να γυρίσουμε πίσω και να κλείσουμε τα καταστήματα”, πρόσθεσε.

Το Τέξας είναι μια από τις πρώτες αμερικανικές πολιτείες που επανεκκίνησε την οικονομία του. Από την 1η Μαΐου, τα εστιατόρια, τα εμπορικά κέντρα και τα καταστήματα άνοιξαν και πάλι υποδεχόμενα περιορισμένο αριθμό πελατών.

Η δήλωση του κυβερνήτη διατυπώνεται την ώρα που τα εστιατόρια επιτρέπεται να καλύπτουν το 75% της συνήθους χωρητικότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γκρεγκ ‘Αμποτ αναστέλλει επίσης από αύριο, Παρασκευή, τις μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις στις μεγάλες πόλεις της πολιτείας “για να εξασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία των κομητειών συνεχίζουν να έχουν επαρκή αριθμό κλινών διαθέσιμων για τη θεραπεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από την Covid-19”.

Το Τέξας συγκαταλέγεται στις πολιτείες του νότου των ΗΠΑ όπου η επιδημία γνωρίζει έξαρση από τις αρχές του μήνα. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν χθες, Τετάρτη, αριθμό ρεκόρ 5.551 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού σε μια ημέρα.

Συνολικά από την έναρξη της επιδημίας, το Τέξας καταγράφει 125.921 κρούσματα και 2.249 θανάτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης