Το τιτίβισμα του Τραμπ μετά τη δικαστική ήττα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, 17:10
Το τιτίβισμα του Τραμπ μετά τη δικαστική ήττα
Η Αμερική έχει ανάγκη «ισχυρά σύνορα» και «ενδελεχείς ελέγχους», ανέφερε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, αντιδρώντας προφανώς στην απόφαση που έλαβε αμερικανικό δικαστήριο για το διάταγμα το οποίο εξέδωσε για τη μετανάστευση.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη ισχυρά σύνορα και ενδελεχείς ελέγχους. ΤΩΡΑ», έγραψε ο Τραμπ.
«Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη και, στην πραγματικότητα, σε όλο τον κόσμο - ένα τρομερό χάος!» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, πιστός σε μια καθιερωμένη πλέον ρουτίνα να σχολιάζει την επικαιρότητα της προηγούμενης ημέρας από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή έχουν εκτελεστεί μαζικά. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή η φρίκη να συνεχιστεί» έγραψε ακόμη ο Τραμπ.

Η αντίδρασή του φαίνεται πως προκλήθηκε από την κάλυψη της υπόθεσης αυτής από τους New York Times στους οποίους αφιέρωσε το πρώτο του tweet το πρωί χαρακτηρίζοντας την εφημερίδα αναφοράς «FAKE NEWS» (λανθασμένες πληροφορίες) και προτείνοντας κάποιος να την εξαγοράσει για να την «επαναφέρει στην τάξη ή για να τη θάψει αξιοπρεπώς».

Ομοσπονδιακή δικαστής του Μπρούκλιν που εκδίκαζε προσφυγές οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου κατεπείγουσα εντολή να σταματήσουν οι απελάσεις πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών τους οποίους αφορά το προεδρικό διάταγμα –του Ιράν, του Ιράκ, της Υεμένης, της Σομαλίας, της Λιβύης, της Συρίας, του Σουδάν– και οι οποίοι διαθέτουν έγγραφα που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017, 17:11