Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, αποτελεί πλέον το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, με περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή, καθώς ανακοινώθηκε αριθμός νέων μολύνσεων-ρεκόρ μέσα σε ένα 24ωρο, μετέδωσε το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Το Τόκιο κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 17 νέων κρουσμάτων χθες, με τον συνολικό απολογισμό να φθάνει τα 171, που ξεπερνά αυτόν στη νήσο Χοκάιντο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, και μετατρέπει την πρωτεύουσα στην περιοχή με τα περισσότερα κρούσματα, εξήγησε το NHK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κορωνοϊός είχε προσβάλει 1.214 ανθρώπους στην Ιαπωνία έως σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), ενώ 43 ασθενείς έχουν υποκύψει, σύμφωνα με το NHK. Από τους αριθμούς αυτούς εξαιρούνται τα 712 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess.

Η ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων έγινε αφού η κυβερνήτρια Γιουρίκο Κόικε προειδοποίησε ότι είναι πιθανό να επιβληθεί αποκλεισμός της πρωτεύουσας εάν παρατηρηθεί επιτάχυνση της εξάπλωσης της επιδημίας.

Ο κορωνοϊός έχει προσβάλει πάνω από 420.000 ανθρώπους σε 196 χώρες και περιοχές, ενώ σχεδόν 19.000 άνθρωποι έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης