Με τον κωδικό 1453,  ημερομηνία της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, η Άγκυρα πραγματοποιεί επιχείρηση στη συνοριακή γραμμή με τον Έβρο. Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 κάνουν περιπολίες στα σύνορα και μεταφέρουν τις πληροφορίες σε ένα επιχειρησιακό κέντρο όπου παρακολουθείται από Τούρκους στρατιωτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιχείρηση αυτή, σύμφωνα με τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης έχει στόχο να ανακόπτει τις επαναπροωθήσεις από την Ελληνική πλευρά, των μεταναστών που παραβιάζουν τα σύνορα με τον Έβρο.

Τα μη επανδρωμένα στέλνουν εντοπίζουν το σημείο όπου πρόκειται να γίνει επαναπροώθηση από τις ελληνικές δυνάμεις και ενημερώνουν άμεσα τις τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να βρεθούν στο σημείο και να εμποδίσουν τη διαδικασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νομάρχης της Ανδριανούπολης Ekrem Canalp δήλωσε στο πρακτορείο Anatolu ότι αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη είναι το «μάτι» των τουρκικών δυνάμεων στον ουρανό και εξαιτίας αυτών των μη επανδρωμένων εμποδίζεται η επαναπροώθηση μεταναστών από την Ελλάδα.

Πάντως, ο εντοπισμός του τουρκικού drone και των κινήσεων του, δεν είναι καθόλου… δύσκολος για τις ελληνικές Αρχές. Στην ιστοσελίδα flightradar24.com, όπου φαίνονται σε πραγματικό χρόνο όλες οι πτήσεις, εντοπίσαμε και το Bayraktar, ενώ πετάει στη μεθόριο…

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης