Καθώς η συγκλονιστική «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε κέρδιζε κοινό, κριτικούς και βραβεία σε όλο τον κόσμο τον περασμένο χειμώνα, ο Αυστριακός δημιουργός με το σοβαρό και μετρημένο προφίλ έδειχνε μια άλλη πτυχή του εαυτού του στο διαδίκτυο.

Ο Μπέντζαμιν Λι, ο άνθρωπος πίσω από το επιτυχημένο τρολάρισμαΟ λογαριασμός «@Michael_Haneke» στο Twitter έκανε αναφορές στην ταινία, πειρακτικά σχόλια για συναδέλφους παλαίμαχους όπως ο Τέρενς Μάλικ ή νεότερους όπως ο Μπεν Άφλεκ και δήλωνε τη λατρεία του για τη γάτα του – όλα σε φριχτά αγγλικά. Την, δε, βραδιά που η «Αγάπη» απέσπασε το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, γράφτηκε το εξής τουιτ: «yaaay i wins!!1! sory 2 the othr foreign nominees wotevr their calld agen lol #teamhaneke», που έλαβε πάνω από 1100 retweets. Τελικά αποδείχθηκε ότι τα τουιτ προέρχονταν από ένα τρολ, όμως, ο ψεύτικος λογαριασμός είχε μεγάλη επιτυχία ακόμα και στο Χόλιγουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο άνθρωπος πίσω από τη σάτιρα είναι ένας Βρετανός συντάκτης ονόματι, Μπέντζαμιν Λι και αυτοαποκαλύφθηκε μετά τα Όσκαρ, αφού απέσυρε το λογαριασμό που απαριθμούσε 31.000 followers. «Η σάτιρα έγινε με σεβασμό και θαυμασμό προς τον Χάνεκε και τη δουλειά του. Ποτέ δεν ήθελα να τον προσβάλλω και νομίζω ότι η ανταπόκριση του κόσμου απέδειξε ότι δεν είχα κακή πρόθεση. Αγαπώ τις ταινίες του, αν και πάντα ευχόμουν να είχαν μια πιο ελαφριά νότα…», δήλωσε με νόημα ο Λι στον Guardian. Ο ίδιος ο Χάνεκε από την πλευρά του δε φαίνεται να έχει ενοχληθεί, αφού ανέφερε στους LA Times: «Οι μαθητές μου στην Ακαδημία Κινηματογράφου της Βιέννης μου είπαν για έναν περίεργο λογαριασμό στο Twitter. Δεν είναι για μένα αυτά…».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης