Το Βατικανό «αφορίζει» το «χάπι της άμβλωσης»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009, 17:44
Το Βατικανό «αφορίζει» το «χάπι της άμβλωσης»
Την έγκρισή του έδωσε ο ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκων, «Agenzia del Farmaco», για την νόμιμη διάθεση του φαρμάκου Ru 486, το οποίο λαμβάνεται με τη μορφή χαπιού και προκαλεί τη διακοπή της κύησης, τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά τη σύλληψη.
 
Στην επίσημη απόφαση αναφέρεται χαρακτηριστικά: « (…) τυχαίνει σεβασμού η ανάγκη προστασίας της υγείας του πολίτη, η οποία πρέπει να τεθεί πάνω από τις προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, έστω και αν, φυσικά, αξίζουν όλες τους τον πρέποντα σεβασμό».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βατικανού στην συγκεκριμένη απόφαση και δια στόματος του πρόεδρου της «Ακαδημίας για τη ζωή» του Βατικανού, Τζούλιο Σγκρέτσια, ζητάει την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης του Silvio Berlusconi: «Ευχόμαστε να υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργών, διότι δεν πρόκειται για φάρμακο αλλά για θανατηφόρο δηλητήριο» είπε ο Σγκρέτσια και πρόσθεσε:

«Η χρήση του Ru 486 είναι αμαρτία και έγκλημα, από νομικής και ηθικής πλευράς. Επιβάλλει, φυσικά, αυτόματο αφορισμό για όποια έγκυο γυναίκα χρησιμοποιεί το χάπι, τον γιατρό της και τυχόν άτομα που ενθαρρύνουν τη χρήση του σκευάσματος».

Προς το παρόν, η κυβέρνηση Berlusconi δεν έχει απαντήσει επίσημα στην έκκληση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά η υφυπουργός Υγείας, Εουτζένια Ροτσέλα, σχολίασε σχετικά: « (…) με το χάπι αυτό μπορεί να φτάσουμε σε ένα είδος νομιμοποιημένων, αλλά παράλληλα και παράνομων αμβλώσεων, από τη στιγμή που η κάθε γυναίκα θα πρέπει να ζει μόνη της την εμπειρία αυτή».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2009, 17:44