Το Βατικανό καλεί τον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 16:52
Το Βατικανό καλεί τον Μαδούρο να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης
Το Βατικανό κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση της Βενεζουέλας να αναστείλει τη λειτουργία της Συντακτικής Συνέλευσης και έκανε απ' ευθείας έκκληση στις δυνάμεις ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση υπερβολικής βίας όταν αντιμετωπίζουν διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Τρέχουσες πρωτοβουλίες, περιλαμβανομένης της Συντακτικής Συνέλευσης, «δημιουργούν κλίμα έντασης και σύγκρουσης και εκλαμβάνουν το μέλλον ως δεδομένο», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από την Αγία Έδρα και στην οποία ζητείται να ανασταλούν οι αλλαγές.

Το Βατικανό κάλεσε επίσης τις δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας να αποφύγουν «την υπερβολική και δυσανάλογη χρήση βίας».

Στη δήλωση της Αγίας Έδρας απευθύνεται έκκληση για μια λύση με διαπραγματεύσεις βάσει των ίδιων κατευθυντήριων γραμμών που είχε ορίσει πέρυσι το Βατικανό, όταν μεσολάβησε για την πραγματοποίηση συνομιλιών ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, οι οποίες αργότερα κατέρρευσαν.

Το Βατικανό καλεί επίσης «όλους τους πολιτικούς πρωταγωνιστές και ιδιαίτερα την κυβέρνηση» να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ισχύον σύνταγμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017, 16:52