Το Βέλγιο έρχεται αντιμέτωπο με ένα τέταρτο κύμα του Covid-19

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 16:24
Το Βέλγιο έρχεται αντιμέτωπο με ένα τέταρτο κύμα του Covid-19

Ο ημερήσιος αριθμός περιστατικών της COVID-19 στο Βέλγιο κατέγραψε άλμα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και έναν χρόνο, με αποτέλεσμα οι ειδικοί σε θέματα υγείας να λένε ότι έχει ξεκινήσει ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων.

Τα στοιχεία από το υγειονομικό ινστιτούτο Sciensano έδειξαν σήμερα, Παρασκευή, ότι η χώρα κατέγραψε σχεδόν 6.500 νέα περιστατικά στις 18 Οκτωβρίου. Αυτά είναι σχεδόν όσα ήταν στις 10 Νοεμβρίου του 2020, μερικές ημέρες πριν η κυβέρνηση επιβάλει δεύτερο lockdown.

Ο ημερήσιος μέσος όρος επτά ημερών διαμορφώθηκε σε πάνω από 3.600, μια αύξηση της τάξης του 60%, περίπου, σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η χώρα των 11 εκατ. κατοίκων, που φιλοξενεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας λόγω COVID-19 και είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που καταγράφουν άλμα στα περιστατικά καθώς φτάνει ο χειμώνας.

Η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τα μέτρα της για τον κορωνοϊό στις 29 Οκτωβρίου, αν και δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραστική αυστηροποίηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021, 16:24