Το Βέλγιο συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 00:16
Το Βέλγιο συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών
Εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο του Βελγίου την Παρασκευή το σχέδιο της κυβέρνησης να στείλει έξι μαχητικά αεροσκάφη να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Πριν ακόμα τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας, τα έξι αεριωθούμενα F-16 απογειώθηκαν από μία αεροπορική βάση του Βελγίου με προορισμό την αεροπορική βάση στον Άραξο, στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσουν στάση για ανεφοδιασμό κατευθυνόμενα προς την Ιορδανία, όπου θα σταθμεύουν από αύριο.

«Τα έξι F-16 θα συμμετάσχουν στη στρατιωτική επιχείρηση, όπως ζήτησε η κυβέρνηση του Ιράκ» δήλωσε ο πρωθυπουργός Άμυνας του Βελγίου Πίτερ ντε Κρεμ ενώπιον του Κοινοβουλίου.

Το Βέλγιο έχει επίσης στείλει δύο στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα C-130 και ένα Εμπραέρ, που θα μεταφέρουν 120 πιλότους και διοικητικό προσωπικό μαζί με προμήθειες που είναι απαραίτητες για την αποστολή.

Το κοινοβούλιο ενέκρινε την αποστολή των μαχητικών με 114 ψήφους υπέρ και δύο κατά, αρχικά για περίοδο ενός μήνα η οποία μπορεί να παραταθεί.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 00:16