Το Βέλγιο «στριμώχνει» δικαστικά τη Σαϊεντολογία

Το Βέλγιο «στριμώχνει» δικαστικά τη Σαϊεντολογία
Τη δυσκολότερη μέχρι σήμερα δικαστική περιπέτεια της ιστορίας της ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει η Σαϊεντολογία, καθώς οι Αρχές στο Βέλγιο έπειτα από πολύχρονη έρευνα είναι έτοιμες να απαγγείλουν κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, εκβιασμούς, ακόμα και για παράνομη χρήση φαρμακευτικών ουσιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «L' Echo», η έρευνα των βελγικών διωκτικών Αρχών ξεκίνησε ύστερα από επίσημη παραγγελία της περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας των Βρυξελλών για τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη Εκκλησία. Η βελγική αυτή Αρχή διέταξε έφοδο της αστυνομίας στην Εκκλησία της Σαϊεντολογίας το 2008, από την οποία οι αστυνομικές Αρχές αποκόμισαν πολύ σημαντικότερα στοιχεία.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «De Tijd» γράφει πως οι Αρχές θα απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του βελγικού παραρτήματος της Σαϊεντολογίας και δύο ανώτερων στελεχών της για απάτη, παράνομη χρήση φαρμακευτικών ουσιών, εκβιασμό και παραβίαση της ιδιωτικότητας.

Το 2009, το γαλλικό παράρτημα της Σαϊεντολογίας είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 900.000 δολαρίων από δικαστήριο στο Παρίσι, το οποίο ωστόσο δεν απαγόρευσε τη θρησκεία αυτή. Η βελγική υπόθεση, όμως, είναι πολύ πιο αξιοπρόσεκτη, καθώς στις Βρυξέλλες βρίσκεται ουσιαστικά η έδρα της Σαϊεντολογίας για όλη την Ευρώπη.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013, 10:59