Το Βερολίνο θα προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για την αποναρκοθέτηση της πόλης Ράκα στη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, 09:43
Το Βερολίνο θα προσφέρει 10 εκατ. ευρώ για την αποναρκοθέτηση της πόλης Ράκα στη Συρία
Η Γερμανία θα προσφέρει ένα αρχικό ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αποναρκοθέτηση της πόλης Ράκα στη νότια Συρία, ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt».

Το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να ανακοινώσει το σχέδιο αυτό σήμερα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε η εφημερίδα. Βάσει της συμφωνίας αυτής, το Βερολίνο θα συνδράμει στη χρηματοδότηση της αμερικανικής εταιρείας Tetra Tech που εργάζεται για την αποναρκοθέτηση της πόλης Ράκα, την οποία ανακατέλαβαν τον προηγούμενο μήνα συριακές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να πιέζει τη Γερμανία να προσφέρει επιπλέον βοήθεια για τη Συρία, όμως το Βερολίνο αναμένει πρώτα την ανακοίνωση μέτρων για τη σταθεροποίηση της χώρας, επεσήμανε η «Handelsblatt».

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η χρηματική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Συρίας θα πρέπει «να συνδυάζεται με μια αξιόπιστη λύση και πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Η «Handelsblatt» εξήγησε ότι η Γερμανία θα αυξήσει τη χρηματική βοήθεια για την αποναρκοθέτηση της πόλης Ράκα, εφόσον η κατάσταση σταθεροποιηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017, 09:50