Το Βερολίνο καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τις διαδηλώσεις

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013, 01:37
Το Βερολίνο καλεί την Άγκυρα να σεβαστεί τις διαδηλώσεις
Tο Βερολίνο κάλεσε την Άγκυρα σήμερα να «σεβαστεί το δικαίωμα» των πολιτών «να διαδηλώνουν και να εκφράζονται», εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας στέλνει, με την «ατυχή συμπεριφορά της (. . .) άσχημα μηνύματα».

«Η γερμανική κυβέρνηση επαναλαμβάνει την προειδοποίησή της: η ελευθερία των πολιτών να διαδηλώνουν και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένες, οι ειρηνικοί πολίτες πρέπει να τυγχάνουν σεβασμού», έγραψε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ μέσω Twitter αντιδρώντας στις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία.

Σε άλλο μήνυμά του μέσω του ιδίου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάιμπερτ εξάλλου τάχθηκε υπέρ της «συνέχισης του διαλόγου» στην Τουρκία, προσθέτοντας πως «η γερμανική κυβέρνηση καλεί εκ νέου όλα τα μέρη να επιδείξουν σύνεση».

«Η τουρκική κυβέρνηση έστειλε με την ατυχή συμπεριφορά της μηνύματα εντελώς λαθεμένα, από την μια στην ίδια της τη χώρα, κι από την άλλη σε όλο τον κόσμο και επίσης σε εμάς, στην Ευρώπη», επισήμανε από την δική του πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε.

«Αυτές τις τελευταίες ημέρες είχαμε ελπίσει ότι η κατάσταση θα αποκλιμακωνόταν», πρόσθεσε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, ο οποίος χαρακτήρισε «οπισθοδρόμηση» για την Τουρκία την κλιμάκωση των επεισοδίων βίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ZDF.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013, 01:41