«Το Βερολίνο περιμένει ακόμη "εντατική εργασία" με τη Γαλλία επί των προτάσεων για το μέλλον της Ε.Ε.»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 19:12
«Το Βερολίνο περιμένει ακόμη "εντατική εργασία" με τη Γαλλία επί των προτάσεων για το μέλλον της Ε.Ε.»
Η Γερμανία αναμένει ακόμη «εντατική εργασία» από κοινού με τη Γαλλία σε ό,τι αφορά το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για το μέλλον της Ευρώπης, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχώρησε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Frankfurter Allgemeine Sontagszeitung και η οποία ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προσέγγιση στις προτάσεις του Γάλλου Προέδρου Μακρόν.

«Θέλουμε και πρέπει να προχωρήσουμε. Στο τέλος όμως οι αποφάσεις είναι των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, ενώ από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών τονίστηκε ότι ο Όλαφ Σολτς συμμερίζεται απόλυτα τις απόψεις της κ/ Μέρκελ.

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και n-tv καταδεικνύει ότι μια πολιτική κίνηση στο πρότυπο αυτής του Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε να έχει μεγάλη απήχηση και στην Γερμανία, καθώς τα δύο τρίτα των Γερμανών δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ένα τέτοιο κόμμα ήδη στις επόμενες εκλογές. Ειδικά μεταξύ των ψηφοφόρων του CDU και του SPD η προθυμία των ψηφοφόρων να στηρίξουν ένα τέτοιο κεντρώο κόμμα είναι πολύ υψηλή, 68% και 70% αντίστοιχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 19:12