Η Γερμανία στηρίζει τις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και καλεί τις δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν την πείρα που απέκτησε η χώρα που για χρόνια ήταν μοιρασμένη, δήλωσε η Πρέσβειρα της Γερμανίας στην Κύπρο Gabriela Guellil.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στις δύο κοινότητες να αξιοποιήσουν με θάρρος την ευκαιρία για λύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Kibris», η κ. Guellil, σε γραπτές απαντήσεις της σε ερωτήσεις της εφημερίδας, είπε ότι το πέρασμα του χρόνου επηρεάζει αρνητικά την επίλυση του Κυπριακού, υποδεικνύοντας ότι η λύση θα βελτιώσει την οικονομία της χώρας.

Είπε ακόμα ότι η μοιρασμένη Λευκωσία αποτελεί «λεκέ ντροπής» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναφέρθηκε στα αισθήματα που δημιουργεί στους Γερμανούς η ύπαρξη της διαιρεμένης πόλης.

Αναφερόμενη στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, η κ. Guellil σημείωσε ότι το Κυπριακό δεν αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο αλλά σίγουρα επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία ένταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είπε ακόμη πως η χώρα της στηρίζει τις προσπάθειες λύσης και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες ανάπτυξης και τη νέα κατάσταση που δημιουργήθηκε μετά το 1990 με την ένωση της Γερμανίας.

Πηγή: nomisma.com.cy
Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης