Το Βιετνάμ δεν υποδέχεται τουρίστες παρά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 10:16
Το Βιετνάμ δεν υποδέχεται τουρίστες παρά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας

Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία την πανδημία του κορωνοϊού, το Βιετνάμ δεν σκοπεύει να ανοίξει για τους τουρίστες από το εξωτερικό, καθώς οι αρχές της χώρας φοβούνται ότι αυτό ενδέχεται να προκαλέσει ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων, δήλωσε χθες Τετάρτη ο πρωθυπουργός Νγκουγέν Σουάν Πουκ.

Χάρη σε ένα ευρύ και στοχευμένο πρόγραμμα διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και σε ένα κεντρικό σύστημα καραντίνας, το Βιετνάμ κατάφερε να περιορίσει τον αριθμό των κρουσμάτων από την Covid-19 σε 352, ενώ στη χώρα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος.

«Δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας» ανέφερε ο Βιετναμέζος πρωθυπουργός σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον κυβερνητικό ιστότοπο χθες.

«Το Βιετνάμ δεν είναι έτοιμο να καλωσορίσει διεθνείς τουρίστες. Ξένοι εμπειρογνώμονες, εξειδικευμένοι εργάτες και επενδυτές είναι καλοδεχούμενοι στο Βιετνάμ, αλλά θα παρακολουθούνται στενά» πρόσθεσε.

Εξειδικευμένοι εργαζόμενοι, όπως μηχανικοί, έχουν επιστρέψει στο Βιετνάμ με ειδικές πτήσεις και παρέμειναν σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή την οικονομία της χώρας εν μέσω πανδημίας. Ο Πουκ επισήμανε εξάλλου ότι η συχνότητα των πτήσεων αυτών θα πρέπει να αυξηθεί.

Επί περισσότερους από δύο μήνες δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα στην κοινότητα στο Βιετνάμ. Στις αρχές Ιουνίου η χώρα είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να επαναλάβει τις πτήσεις προς κάποιες χώρες που δεν είχαν καταγράψει κρούσματα της Covid-19 για τουλάχιστον 30 ημέρες.

Εξάλλου άλλες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας όπου παρατηρείται μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, όπως η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη, εξετάζουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια ταξιδιωτική φούσκα τους επόμενους μήνες με χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Ιαπωνία.

Στην Ταϊλάνδη δεν έχει αναφερθεί κρούσμα στην κοινότητα επί 31 ημέρες και οι αρχές της χώρας θα επιτρέψουν από τον επόμενο μήνα την είσοδο σε κάποιους ταξιδιώτες για επαγγελματικούς λόγους ή για ιατρικό τουρισμό.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 10:40